Tuesday, July 16, 2024

Kadunud voodi, iirlane ja kõne turvameestelt

 Täna alustasime oma teed Serbia WSDC-le!!! Hommikul kell 4.30 saime Eesti lennujaamas kokku - keegi sisse ei maganud, passid olid kaasas ja ükski kohver üle lubatud massi ei olnud. Kõik lennuga seotud tegevused kulgesid õnneks väga rahulikult. Seevastu Serbiasse kohale jõudes hakkasid seiklused pihta.

Esimese asjana avastasid korraldajad, et tellitud bussil oli liiga palju inimesi. Buss oli silmini täis pakitud - jalgade ees kohvrid ja kõige tagumist ust avada ei saanud, kuna vastasel juhul oleks sealt välja kukkunud kohvrite müür. Vaene buss ei jaksanud nii suurt massi vedada, seega kestis sõit hotelli 15 minuti asemel 25. Kohale me igatahes jõudsime ja siis hakkas see kõige huvitavam osa - registreerimine. Regamine oli üles ehitatud võrdlemisi efektiivselt ja saime kiiresti kõik tehtud. Viimaseks sammuks oli Check-in ja tubade võtmete saamine. Administraator ütles, et nad on ülekoormatud ja aega läheb u 20 minutit. Tunni aja pärast ootasime jätkuvalt oma tube...

Ükshaaval saime võtmed kätte ja 1.5h pärast olid Mia, Lola ja Mirtel viimased, kes toa kätte said. Sh Mirtel käis iga 15 min tagant adminiga kurjustamas ja viimasel korra lasti neiul järjekorras vahele trügida, et admin lõpuks ometi kauaoodatud võtmekaardid anda saaks. Tubades ootas meid ees kaks üllatust - poiste toas (arp + richard) oli ainult 2 voodit, aga tegelikult peaks toas ööbima ka Iiri poiss. Tüdrukute toas on kaks voodit ja "lisavoodiks" massaažilaud. Samuti oli põrandale jäetud kilekott mingite asjadega ja umbes 8 rätikut. Mirtel läks alla küsima, et kus siis päris voodi on, samuti tegi toa situatsioonist pilti, et teda usutaks. All oli korraldajatel ja administraatoril nalja nabani - keegi ei saanud aru, kuidas massaažilaud on tuppa sattunud. Pärast naermist, vabandamist ja mitut kõnet lubati olukorraga tegeleda.

Meie läksime niikaua Tšehhi vastu sparrima teemat THP a world in which Truth and Reconciliation Commisions were created to deal with the aftermaths of the Yugoslav War instead of the ICTY. Kuigi oli tunda, et kõik väitlejad olid pikast päevast väsinud, läks sparr siiski suht hästi (loe: kaasus töötab, ei pea uut kirjutama). Plaan oli kiirelt vahetada riided ja siis minna õhtust sööma. Tuppa tagasi minnes, vaatas meile jätkuvalt vastu kurikuulus massaažilaud. Sööma minnes hüppasime jälle administraatori juurest läbi, et oma muret meelde tuletada - Lola on lühike küll, aga tüdruk võiks siiski saada voodis magada. Administraator jälle vabandas ja helistas, et asja uurida. Kui Mirteli Serbia/Vene keele oskus teda alt ei vedanud, kostus lause: "Otsige üles, kust teil see kušett kadunud on ja viige sinna tuppa voodi!" Poiste toas ööbivat Iirlasest ei olnud kippu ega kõppu, seega eeldasime, et magamine on lihtsalt ümber tõstetud.

Pärast burgeriputkas einestamist jõudsime tagasi hotelli ja *trummipõrin palun* massaažilaud on jätkuvalt alles. Selleks hetkeks oli kell saanud 20 ja tegelt tahtsime vaikselt magama minna. Lõpuks tuldi meie voodiprobleemi lahendama ja Lola sai lahtikäiva voodi, sh koos madratsite ja voodilinadega! Arp, Richard ja Mirtel käisid veel õhtul nautimas gym + swimming pool võimalusi nautimas ja seejärel oli magama minek. Kui poisid tuppa tagasi jõudsid, oli seal kadunud Iirlane. Nüüd hakkasid nemad voodiprobleemidega tegelema, sest Iirlane oli toas ilma lisavoodita. Kusjuures, me ei ole kindlad, kas see voodi lõpuks jõudis sinna tuppa, sest hetkel on kell 10:20 ja voodi kohta uudiseid ei ole. Voodis pikutades (ja blogipostitust kirjutades) hakkas järsku helisema tüdrukute toa telefon. Mõtlesime natuke aega ja otsustasime siis vastu võtta.

Mirtel: "Hello???"

Telefon: (serbia/vene aksendiga) "Hello, this is security. You pressed the red button, is everything okay?"

Mirtel: "Yes everything is okay, but we did not press a button."

Telefon: "Well you did, is everything okay?"

Mirtel: "Yes we are fine, thank you"

*kõne katkeb*

Igatahes 0 ideed, mis nuppu me vajutasime/ei vajutanud, aga tore näha, et inimesed hoolivad. Homme on speaker briefing väitlejatele ja judge test kohtunikele. Õhtul toimub opening ceremony ja juba ülehomme hakkame väitlema!!! Praegu paneme tuled kustu ja magame ennast välja, oleme üliväsinud sh kui blogipostituses on kirjavigu, siis sorrrrriiiii 

No comments:

Post a Comment