Wednesday, April 9, 2014

Quick recap of BSDC prelims 1-3

Round 1

 Sweden vs Eesti A 

Võitlesime demokraatia eest Egiptuses.  Nagu Kaspari lisatud illustratiivne graafik näitab, siis rootslaste reageerimine meie argumentidele jättis natuke soovida. Nad keeldusid rääkimast Egiptuse reaalsusest ning ülistasid ainult Marokot. Aga kohtunikele meeldis nende ühtsus rohkem kui meie reaalsus. Kaotasime 2:1.
Retrospektiivis on rootslased vaieldamatult kõige vahvamad vastased, kes meil olid: sõbralikud, aga siiski tuttavalt põhjamaised. 

Round 2

Eesti A vs Armenia

Ülistasime vaktsiine ja tembeldasime inimesed emotsionaalseteks olevusteks, kes ei taha oma lapsele löövet ja ei saa aru vaktsineerimise tõelisest väärtusest. Armeenlased kaitsesid UN deklaratsiooni toel vääramatut sõnavabadust ja tegid istudes POI'sid. Samuti olime kohati šokeeritud nende kurjadest pilkudest, mis mõistsid meid hukka, et me julgesime POI'de tarvis püsti tõusta.. Vastukaaluks esimesele voorule arvasid armeenlased hoopis, et oleme ühtse tiimi musternäidis. Võitsime 3:0.

Round 3

South Africa vs Eesti A

"THBT it is in the interests of religious communities to accept gay marriage"

LAV'i väitlejad olid väga hirmutavad oma emakeele eelise ja voolava kõnnakuga. Väitluse jooksul selgus, et nad on äärmiselt armsad, aga nad ei väidelnud usugruppide huvide üle, vaid võitlesid geide huvide eest. Seega tegid nad tugevasti jaatuse poole kaldu väitluse võitmise meile kõvasti lihtsamaks. 3:0. 

PS. Nagu graafik indikeerib, siis ümberlükete osatähtsus oponentide kaasustes aina langes... 

Stay tuned for Vikki and Carl.

- Kätliin

No comments:

Post a Comment