Monday, August 25, 2014

2. Päev

Round 3: Estonia vs Netherlands 
Prepared motion: THW allow prisoners to volunteer for drug trials in exchange for lighter sentences

Kuna teisel päeval tundsin ma ennast juba paremini, siis tänu mustika- ja söetablettidele tõusin ka mina pehmest Chorcher voodist ning sõitsin akendeta bussi moodi sõidukiga Assumption University poole. Närv oli sees ning toit püsis vaevu sees (soov oksendada domineeris mu mõtteid igal sammul), samas soov võita Hollandit oli suurem. Kaspar küsis umbes iga 30 sekundi tagant, kas ma ikka tunnen ennast piisavalt hästi, et väidelda. Paaril korral ähvardas isegi mind väitlusest välja võtta, kuna ma tundusin liialt haige. Ma ei nõustunud ning jäin endale kindlaks, et suudan siiski väidelda. Väitlus iseenesest oli hea. Me olime väga pikalt seda kaasust ette valmistanud ning seega strateegiliselt head. Holland ei üllatanud väga ning tõi enam vähem eeldatava oppi kaasuse. Meie põhi argumentideks jäid: probleemi püsitus (vajadus vabatahtlike järgi), miks vangidel on õigus see otsus teha ning miks ravimikatsetes osalemine sobitub karistuse eesmärkidega ning isegi aitab nendele kaasa. Vastased tegid head tööd ja olid stiililiselt väga lahedad. Lõpuks mina olin vähemalt kindlad, et kaotame. Kohtunikel läks väga kaua aega, aga lõpuks võitsime 3-0. Väga hea tunne oli ja kohtunikud andsid head tagasisidet.

Round 4: Barbados vs Estonia
Impromptu motion: THW require companies to pay their interns

Olime juba palju head kuulnud tiim Barbadose kohta ja seega ei läinud ei võtnud kergelt seda väitlust. Nad olid mitu väitlust juba võitnud ning teadsime, et sellest tuleb ikkagi raske väitlus. Prepi ajal tundsime, et saime kenasti hakkama ja kõik tundus kuidagi loogiline. Kui väitlus hakkas, siis esimene Barbadose kõneleja oli väga tore, aga sisuliselt väga nõrk. Stiililiselt oli teda hea kuulata, aga olime kindlad, et suudame nende kaasusega tegeleda. Nende teine kõneleja oli aga tõeline kahur, tulistas kõik meie punktid ning reaalselt oligi maailmatasemel väitleja. Kuigi alguses olin natuke hirmutatud siis sain sellest kiiresti üle ja tegelesin ta materjaliga. Sellel hetkel sain ka aru, miks nad nii palju väitlusi juba võitnud on. Lõppude lõpuks suutsime kohtunikke veenda, et kui firmad on kohustatud oma internidele maksma, siis tegelikult nad ei ole motiveeritud neid kohti looma ja seega internid kaotavad. Võitsime väitluse 3-0. Samas tagasiside ajal saime aru, et oli hästi palju materjali, mida me tegelikult oleksime võinud tuua, aga täielikult ignoreerisime prepi ajal. Näiteks MTÜ-d, väikesemad firmad, kellel pole nii palju raha ja üldse erinevad interni vormid. Kohtunike arvates oli näha, et keegi meist polnud kunagi intern firmas olnud ja seega jäi väitlus veidi pealiskaudseks. Õppisime sellest väitlusest palju ning üleüldiselt tundsime lõpuks, et impro prepi ajal tuleb laiemalt mõelda.

Järgmine päev oli vaba ning päeva lõpuks olime õnnelikud, et meil on üks puhkepäev. Seda see lõpuks küll ei olnud, sest tegelesime terve päev slummide kaasusega, mis lõpuks oli väga hea, sest võitsime ka selle väitluse Mehhiko vastu. Vikki jaoks oli see vist kõige kurvem, sest ta tahtis Bangkokis Kuningapaleed näha. Kui kõik väitlused lõppesid, siis õnneks Vikki sai ka sinna minna...

Deivi

No comments:

Post a Comment