Wednesday, August 20, 2014

Piinlikult hiline ülevaade. (Võistlus)päev 3

Nii ahvatlev kui kirjutamise edasi lükkamine ka ei tundu, lõpuks tuleb ta ära teha. Toon teieni mõned üldsõnalised mõtted reisist kui tervikust ja meie rollist seal ning siis annan ülevaate kolmandast võistluspäevast, sest ennekõike väitlemise osale peaks see blogi ju keskenduma. Muu trill-trall on rohkem oma lõbuks.

Sõitsime Taisse, kohtusime tapva kuumusega. Majutati meid "Rohelises residentsis", mis oleks kõvasti plusspunkte teeninud, kui tal oleks olnud bassein, kuhu päeva lõpuks sukelduda. Aga ei, ongi hea, sai rohkem preppimisele keskenduda. Tasub mainida, et meie hotell (mis muidu oli superluks) asus keset tühermaad, ja seeläbi lõi jällegi äärmiselt segavate-faktorite-vaba õhkkonna. Meie kergeks pettumuseks ei olnud sõjaväelise korra kehtimine kuidagi visuaalselt tajutav. 

See võib tunduda küll loomuvastasena, aga kuna me jagasime päevad, mille kohta raporteerima peab, omavahel ära, siis esimesena jõuab teieni ülevaade kolmandast võistluspäevast. Hea õnne korral tulevad ka teised. Kolmas võistluspäev oli väga viljakas. Alustasime teemal "THBT slum tourism does more harm than good" propist ja Mehhiko vastu. Tähelepanelik vaatleja näeb siin nii mõndagi asjaolu, mis räägib meie kahjuks. A) seda teemat on propist päris keeruline kaitsta B) Mehhiko tiim koosnes kolmest temperamentsest neiust, kes kuulduste kohaselt end ohustatuna tundes barrack'ma kippusid (siinkohal tasub märkida, et meie oleme nende kõrval kõige tasakaalukamad inglid). Aga. Kuna me ei käinud vabal päeval ekskursioonil ja pühendasime selle oma kaasuse üksipulgi lahtimõtestamisele ja vist lausa kahele test-run'le, siis olime järgmiseks hommikuks päris enesekindlad. Enesekindlad igasuguse praktilise kasu oma "ebaproportsionaalse emotsionaalse kahjuga" ümber lükkama. Väitlus oli väga tasavägine ja meie chair keris tagasisidet andes pinge nii kõrgeks, et me kõik olime närvivapustuse äärel. See-eest oli see võit väga magus. 

Päeva teises pooles kohtusime Taani tiimiga improväitluses teemal  "THW not allow unvaccinated children to attend public schools". Me teadsime, millest me rääkima peame. Alguses. Aga siis me hakkasime endis kahtlema (antud väitluses võib vist süünäpu kõige rohkem minu peale suunata) ja vaevu-vaevu suutsime panna piisavalt rõhku sellele, mis väitluses oluline oli. Ja siis rääkisime palju muud mõttetut juttu. Sel aastal olid improvoorud meile vast kõige raskemad.. ei tea miks.. Oma kobistamisega kaotasime ühe ballot'i, aga võtsime siiski võidu. Lubasime end kokku võtta, aga teadagi, kuidas sellega läks.

On a brighter note, kuna me ei breikinud, siis avanes meil võimalus Bangkokis käia. Powow. Väga võimas linn. Kontrastne. Kui välja jätta pettumuse valmistanud viimase õhtu "gala", siis reisi lõpuks oli kõigil tuju hea ja nii kultuurilised kui ka ostuhimud said rahuldatud. 

Loodan, et järgmisel tiimil on veel rohkem jaksu ja veel põnevam Singapur. 


- Kätliin

No comments:

Post a Comment