Saturday, August 5, 2017

Teine Väitluspäev

Hei!

Teisel väitluspäeval läksime kokku Austraalia ning Ugandaga.
Austraalia väitlus oli ettevalmistatud voor, maksuvabastuse kaotamisest religioossetel institutsioonidel, mis ei luba naisliidreid. Team Estonia oli jaatav pool. Austraallased ei olnud üllatavalt nii domineerivad, kui me alguses eeldasime, ning tegelikult oli kõik võiduks vajalik olemas - fenomenaalne esimene kõne Anu poolt, vastastel lihtsasti arusaadav kaasus ja mõned vead, nagu vahel meie materjali ignoreerimine ning väga mõistlikud ja toredad kohtunikud. Surusime ohtralt printsiipi, kuid saatuslikuks sai meile see, et me ei tegelenud piisavalt vastaste laiendusega maksuvabastuse praktilisest vajalikkusest heategevuse korraldamiseks. Voor lõppes otsusega 2-1 Austraalia kasuks. Kohtunik, kes meile võidu pani arvas, et Austraalia pingutas üle kõige halvema maailma karakteriseerimisega ning ei uskunud nende maalitud suuri kahjusid. Veel enam, talle ei meeldinud see, et nad jätsid meie asjadele vastamata. Samas teised kohtunikud, kes panid kaotuse ei eksinud ka. Hiljem väljendas Austraalia treener (kahekordne maailmameister, lahe sell) oma üllatust meie tasemes ning ütles isegi, et tema oleks meile võidu pannud. See juba on midagi.

Peale Austraalia vooru olime veidi nukrad, sest "tegime ise nahka" nagu Carl ütleb ja oleks olnud väga lahe WSDC ajaloo edukaimat riiki võita. Sellegipoolest taandus see suur pinge veidi, sest järgmine voor oli Uganda vastu ning peale seda sai loota vabale ajale.

Uganda voor oli impro, teemaks anti "Valitsus ei püstitaks kujusid/skulptuure/monumente, mis mälestavad või ülistavad sõjakampaaniaid või sõdurite teenistust" ning me olime eituse rollis. Teemat ettevalmistades läksime veidi raamistuse pärast tülli, kuid lõpuks saime enam-vähem okei kaasuse kokku. Uganda pole tuntud oma edukuse pärast, kuid nende võitmine oli ikkagi mingis mõttes katsumus, sest pidi väga palju pingutama, et läbi tugeva aktsendi argumenti kirja saada millele vastata. Me kartsime väga, et võib-olla meil jäi midagi kahe silma vahele, mida nad tegelikult pressisid tohutult ning mis oleks võinud võidu käest ära võtta. Tegelikult see juhtuski, kuid nende analüüs ei olnud piisavalt sügav, et seda väitlust võita. Veel enam, jäi neil stiilist puudu.
Ugandat võitsime 3-0

Õhtul lootsime Leeduga sparrida, kuid see jäeti viimasel hetkel ära. Läksime randa. Sõime maisi.

-- Rich

No comments:

Post a Comment