Monday, August 14, 2017

Viimane väitluspäev

Hei!

Nüüdseks on meie WSDC seiklused küll juba lõpule jõudnud, kuid blogipostitus viimasest väitluspäevast oli endiselt tegemata.
Väitlesime viimasel päeval Argentiina ja Sloveenia vastu.

Argentiina väitlus oli ettevalmistatud teemal This House believes that the NATO Enhanced Forward Presence in Eastern Europe does more harm than good”.
See teema oli meil kindlasti kõige rohkem prepitud ja researchitud. Kahjuks heast kaasusest ei piisanud, et seda väitlust võita. Kaotasime 0-3.
See oli kurb, sest  Argentiina oleks olnud võidetav kui me oleks ise nende materjaliga rohkem tegelenud ja Carliga mitu kuud läbi arutatud vastuseid kasutanud. Vähemalt me saime Argentiinalt kenad rinnamärgid.

Sloveenia väitlus oli impro teemal: “THBT states should be able to prioritize asylum seekers on the basis of cultural similarity with the existing population”.
Kaotasime selle väitluse 0-3, peamiselt, sest me ei suutnud prepi käigus selgeks saada selle väitluse täpset raamsitikku, lisaks ka meie tavapärane lack of engagement.
Isegi sellest polnud abi, et Richard oli suur sõber Sloveenia treeneriga.

See viimane väitluspäev ei läinud just kõige edukamalt, aga kõigest hoolimata oli minu arust sellel MMil osalemine ikkagi positiivne.
Kuna team Estonial oli see aasta generatsioonivahetus ja pooled meist ei olnud kunagi varem WSDCl osalenud, siis olekski võibolla palju olnud oodata rabavalt head tulemust just see aasta.
Siiski, selle WSDC käigus arenesime kõik tohutult ja õppisime WSDC hindamisest ja muudest asjadest aru saama, lõime uusi kontakte teiste tiimidega ning mis peamine, esindasime Eestist siiski tugevalt. Näiteks Autraalia treener ütles korduvalt, et olime fantastilised  ja mitmed teised tiimid ütlesid, et Eesti tiim ületas suuresti kõik nende ootused.

Kindlasti läheb Eestil järgmine aasta palju paremini, seda ehk selle aasta MMil osalemise tõttu saavutatud kogemuse ning teiste riikidega saadud kontaktide pärast. Ehk ka selle tõttu, et Carl hääletas power pairingu poolt, mis võeti järgmiseks aastaks vastu.

MMil osalemise eest võlgneme kõik suure tänu EVSile, kes meie osalemist võimaldas, Team Estoniale ehk teineteisele, et meil üldiselt tore seltskond oli, ning kõige olulisemalt, Carlile, kes meile nii suure osa oma ajast (mitu kuud pidevat commitmenti) pühendas.

-Anniki

No comments:

Post a Comment