Sunday, July 23, 2023

33 kraadi ja meie kõige lahedam kaotus

Täna oli kauaoodatud vaba päev. Eelneval õhtul olime kõik koos kokku leppinud, et lähme hommikusööki einestama. Ainsad, kes sinnamaani aga jõudsid oli Ellen ja Mia. Nende üllatuseks polnud hommikusöögile absoluutselt mingisugust järjekorda, peale nende oli sööklas veel viis inimest. Mia nautis läänelikku hommikusööki, mis koosnes järgnevatest asjadest: üks väike vorst, kolm viilu valget saia, mingisugused köögiviljad koorekastmes.


Peale hommikusööki, mille kõik teised üle lasid, üritasime ükshaaval teineteist maast lahti saada. Algsest lahkumisajast panime mööda kõigest pool tundi:). 


Võtsime seitsmekohalise takso Hanoi ooperimajja, seal saime kokku Heleriiniga. Liikusime edasi jõeäärde templit vaatama. Seal sees kahjuks ei tohtinud pilte teha, kuid sellegipoolest tuleb tõdeda, et tegemist oli väga suursuguse hoonega seest - kullast ja karrast puudust ei tulnud. 


Edasi suundusime sööma, sest kella kaheteistkümneks oli kõigil kõht väga tühi. Leidsime ühe turistidele suunatud koha, kus eine lõpus küllap koha omanik tuli meie juurde, küsis, kust me pärit oleme ning kirjutas automaatsesse tõlkemasinasse midagi sellest, et ta kunagi oli vaene ja nüüd ta in entrepreneur. (loodan, et see ei ole equity). Toit aga oli väga hea, ja ühe eestlase jaoks ka odav (4€ inimese kohta ja kõik said juua, süüa). 


Järgnevalt jäi trajektoorile Vietnami ajaloomuuseum, mis suuresti rääkis sellest kui tore on kommunism (saime kolhooside väitluseks õige mindseti!!) Muuseumis käik oli sedavõrd väsitav, et see läks raskeks. Edasi suundusime uhkesse katedraali, aga 33 kraadi lauspäike oli põhjamaalastele pisut palju seega läksime koju ja hakkasime preppima. Prep oli kergelt öeldes pingeline - kaasus oli katastroof (Mirtel draamatseb üle, tegelt oli mega OK) ja magama saime alles 2.30.


Hommikul väitlesid Arp, Kristjan, Mirtel Somaalimaa iseseisvuse vastu. Bermuda oli täitsa tubli, aga saime voorust 3:0 võidu! Väga lahe oli kuulata, kuidas vastased rääkisid ethosest ja pathosest, hea kultuuriline kogemus. Pärast väitlust selgus, et nende kolmas kõneleja tuleb järgmine suvi Eestisse, seega vahetasime kontakte ja lubasime ta Viru rappa ja Sveta baari viia!!


R6 läksime vastu kerge närvilisusega, selleks et murrangus osaleda peame võitma kõik oma voorud ja eksimiseka ruumi ei ole. Väitlesime Vietnami vastu THR the professionalization of sport, olime PROP. Väitluses tundsime end väga hästi, Vietnami esimene kõne rääkis täiesti teisest väitlusest ja nad ei olnud valmis, et läheme agressiivse raamiga peale. Võidulootus oli olemas ka väitluse lõpus. 


Otsust ootasime TUND AEGA. Ruumi uuesti sisse astudes istus toolkohtunik paneelist umbes 2 meetrit eemal ja oli silmnähtavalt endast väljas ja vihane. Mirtel sai sellel hetkel aru, et vist saime kaotuse, arvestades et IGAL splitil on meie poolt kas toolkohtunik või peakohtunike paneeli liige. Kaotasime 2:1 otsusega ja paneeli tagasiside ei rääkinud sellest väitlusest, ms ruumis toimus. Kuulates tagasisidet ja uusi ümberlükkeid, mida paneeli liige Vietnamile juurde mõtles tunnistab Mirtel ausalt, et hoidis pisaraid tagasi. 


Otsisime pärast väitlust Matija Pušniku üles, et tagasisidet saada ja leidsime ta vastaste treeneriga VÄGA agressiivselt vaidlemas (peaaegu karjumas, maksimaalne žestikuleerimine, jne). Selleks, et seda kõige paremini edasi anda on vaja toolkohtunikku tsiteerida:

“But the Opposition NEVER answers the mechanism Prop pushes from 1st speech to reply!” “In your best case you can barely mitigate their harms.” “This is the most cooked call I have ever seen” “I don’t know I might be crazy”. Matija tunnistas meile ausalt, et ta kakles meie eest tund aega - jah, me tegime ka vigu, aga ta uskus et see väitlus oli väga selge.


Vist ei ole vaja öelda, kui kurvad me olime, aga Matija sõnad tegid südame natuke soojemaks. Väitlejad läksid tagasi koju preppima, Anette läks peavalu ravima. Keset väga tihedat tööd saime Anettelt sõnumid - MA SAIN BALLOTID. MIDA (seda sõna ei tohi blogis öelda) MA TULEN KOHE TEIE JUURDE. Pärast VÄGA pikka 30 sekundit saime teada, et Matija pani meile võidu 20 speakerpunktiga ja ilmselgelt oli meie päris punktidele juurde lisatud mõned haletsusest. Oleme ekstreemselt tänulikud ja see on tohutult armas!


Homme anname endast jätkuvalt parima!


rrrrraaauggh


No comments:

Post a Comment