Wednesday, August 17, 2011

Are You Geeky?

Kui Anette annab kõigest väga optimistliku ning Paul toiduga seotud detailiderohke ülevaate, räägin mina nohikteemadest. Soovitan kõikidel mitte väitlushuvilistel KOHE LUGEMINE LÕPETADA!
Kuna mina pole võimeline enda väitluslapsi üheski voorus vaatama, täidan MM-il kohtuniku rolli ning laste ülevaatamine jääb Kaspari ülesandeks. Seda silmas pidades osalesin täna kohtunikukoolitusel, mis oli meeldivalt põhjalik. 
Eestis on WSDC-formaati alati müstifitseeritud ning seega ootasin huviga, mida meile räägitakse. Formaati ennast puudutati väga vähe ning peamised küsimused puudutasid skiipriskaalat, sest turniiri keskmist on keeruline paika panna. Ka mulle endale tundub, et formaat ise on lihtne ning selle pärast ei pea üks keskmine BP kohtunik muretsema. Muidugi on konstruktiivse materjali toomise kohustus natuke teistsugune, aga sellega on suhteliselt lihtne harjuda, sest hinnata on ju kõigest 2 võistkonda. 
Samas on siinne spiikriskaala kasutamine veel suhteliselt keeruline. Enamik otsuse tegemise ajast kuulub spiikripunktide kokkuarvutamisele (sest eraldi peab hindama sisu, stiili ja strateegiat) ning ülekontrollimisele. Mul endal on veel natuke raske oletada, missugune on WSDC keskmine kõne, aga õnneks hindasin testväitlust enam vähem õigete spiikripunktidega. 
Kindlasti on erinev  stiili hindamine. Kui BPs on stiil osa holistlikust hindamisest, siis siin on see sama tähtis kui sisu. Sellest tulenevalt harjutame ka Team Estonia'ga stiilsete sissejuhatuste tegemist-- nii saab lihtsalt rohkem punkte.

Õhtul ootas meid avamistseremoonia, mille dresscode'i osas had to make a wild guess. Nii panid kõik ennast väga ilusasti riidesse ning kohale jõudes selgus, et see oli õige otsus. Kiik sai väikse südari ühe mehe peale, kes kandis ülikonda ja nokamütsi. 

Avamistseremoonia oli üpris tore, aga natuke raske välja kannatada, sest kõik oli pea terve päeva söömata. Vaatasime Šoti etteasteid ja unistasime õhtusöögist. Viimane jõudis lõpuks kätte (millest Paul kindlasti põhjaliku ülevaate annab). Märkimisväärne on, et täisealistele väitlejatele pakuti ka veini. 

Kui mina olin  kohtunike koolitusel, preppisid teised kaasusi. Nüüd istume enda ühises hängimisruumis ja teeme roppe nalju.


That's it, over to you!

2 comments:

  1. Vastuseks postitatud pildile:

    When life gives you melons, you might be dyslexic.

    ReplyDelete
  2. Kaspar tegi täpselt sama nalja. OMG!

    ReplyDelete