Monday, August 29, 2011

Mis juhtus councilis

 (Kirjutatud councilis)
Nagu teate, on igal sellisel suurel turniiril enda nõukogu või otsustusorgan, kes tegeleb nii korraldajate kontrollimise, turniiri põhiseaduse tõlgendamise ja muutmisega jms küsimustega. Üldiselt peetakse councilit igavaks ja aega raiskavaks kohaks ja osalt ma kindlasti nõustun—kõik teised saavad praegu magada ja mitte midagi teha.
Samas on council väga hea poliitika koht, millest näha, kui paljud riigid on olukorraga rahul, kes kurdab teemade üle jne. Ning samuti on council koht, kus arutatakse väga tähtsaid küsimusi WSDC seisukohalt—kas kohtunikud tohivad võistkondadega koos töötada,  kas kohtunikud peaksid otsuseid koos või eraldi tegema, missuguseid teemasid peaks turniirile panema jne.
Sel aastal oli väike, aga tuline arutelu selle üle, kas kohtunikud võivad tiime treenida ka turniiri ajal. Nimelt on olemas reegel, mis ütleb, et kohtunikud ei saa tiime turniiri ajal aidata. Samas seda reeglit ignoreeritakse räigelt ja suur osa inimestest usub, et sama riigi kohtunikud peaksid saama ka tiime treenida. Nii nt aitasid Austraalia treenerid samaaegselt councili toimumisega võistkonnal finaaliks valmistuda.  Muudatusettepanek tehti ja selle arutelu lükati edasi e-maili listi.
Teine küsimus oli JLM-i (seekord esindamas Walesi) poolt tehtud ettepanek tõsta arutelu otsuse ja tagasiside üle ENNE kohtunikulehe täitmist, mis tähendaks konsensusotsuste (kasutusel BP-s) poole liikumist, kuid mitte päriselt. Nimelt täidaksid kohtunikud ikkagi eraldi lehed, aga saaksid enda otsust arutelu kaudu kaaluda. Ka selle üle otsustamine lükati edasi e-maili listi.
Samuti vinguti teemade üle, nagu tavaliselt. Sloveenia arvas, et teemad olid liiga rasked, mina (koos paljude teiste riikidega) arvasin, et enamik olid pigem liiga kerged.

No comments:

Post a Comment