Tuesday, August 16, 2011

Pauli arvamus esimesest päevast

Esimene päev
Ilma suurema vaevata jõudsime kell 11:10 koos tubadest välja kakerdada. Keegi loomulikult enne ei olnud viitsinud aknast välja vaadata, nii et mõnusa Šoti ilma jaoks ei olnud keegi meist valmis, või siis täpsemalt, hilisema ilma jaoks. Sadas uduvihma mille peale, mõeldes nagu Eestlased ikka "ega see ilm niipea muutu", võtsime sammud ette registratuuri poole. Teekonna tegime loomulikult enda jaoks kolm korda pikemaks, kuna ega neid Dundee tänavaid me väga ei tundnud. Terve tee vihm aga loomulikult tugevnes ja lõpuks kui kohale jõudsime, olime kõik juba üpris märjad.

Registratuurist saime teada, et meil on vaja terve meeskonnaga kolida allakorrusele. See ei oleks nii õudne uudis, kuid enamus meist oli ennast juba väga mugavalt sisse seadnud.. a la KÕIK vähesemadki riide esemed kottidest välja võtnud ja ilusti riiulitesse asetanud. Igastahes terve see protseduur oli ebameeldiv aga lõppudelõpuks tehtav. Enne kui me aga selleni jõudsime käisime me ilusti söömas ühes väikses armsas kohvikus. Seal tellisin mina siis šoti hommikusöögi mis koosnes verekäkist, ubadest, seentest, peekonist, röstsaiast ja munast - ühesõnaga OIVALINE! Söödud, joodud asusime teele poodi mis aga asetses teisel pool raudteed. Algul tundus teekond selge, aga pärast saime aru, et kuigi ainult raudtee on meie ja poe vahel, siis üle me ei saa ja ümberminek võttis circa pool tundi. Poes sai siis ostetud päris palju huvitavat, mille all ma mõtlen kõike igasuguseid brände mida Eestis pole. Siin näiteks sai osta suure paki krõpse, kus on 16 väikest pakki sees 30 krooniga. Peale poodi läks siis pool tundi tagasi majutusse ja kui te pole veel aru saanud, siis TERVE see aeg poodi ja tagasi sadas kohutavalt palju. Kui me lõpuks tagasi jõudsime olime me kõik läbimärjad ning nii pidime oma kolimist allkorrusele alustama.

Kui kolimine oli lõppenud saime kõik kokku, et veel teemasid uurida ja läbi arutada. Tundus, et kõik on arusaadav ja korras ning kella seitsme paiku ausime uuesti teele registratuuri, et õhtust süüa. Seekord võtsime kõik vihmavarjud ja soojad riided kaasa, aga kui välja astusime paistis ilus päike vastu nii et järjekordselt nägime kõik lollid välja :D Söök oli maitsev, idamine riis ja loomalihakaste (ma eeldan). Seal nägime siis kõik teised tiimid ära ja isegi leidsime aega, et piljardit mängida.

Sõime ära ja asusime kohe tagasi koju preppima. Ikka tundus kõik lihtne ja selge nii et mõtlesime teha prooviväitluse teemal mida me polnud varem veel väidelnud, ehk teema mis on meil Kanada vastu (Diktaatorite oma). Anna ja Kaspar imiteerisid siis jaatust, ehk Kanadat ja mina ja Martin proovisime oma rolle täita. Kui väitlus läbi oli saime me aru, et kuigi kõik tundus muidu selge ja arusaadav, siis väitlus oli suhteliselt nigel ja et tööd on veel vaja palju teha. Sellega me siis ka jätkasime ja jätkame. (Ma tulin korraks tuppa, et seda kirjutada/puhata) Vähemalt on meil phm terve homne päev veel seda harjutada, kuna väitleme alles ülehomme.

Aga jah, selline oli meie päev. Ma oleks veidi detailsemalt kirjutanud, aga ma ei suutnud lihtsalt mõndasid asju Eesti keeles ilusti kirja panna. Ma olen ka kindel, et selles kirjapalas leidub ohtralt nii keele kui ka grammatikavigu, aga ma teen seda harjutuseesmärgil. Loodan, et liiga segane ei tulnud.

Ilusat õhtut ja hommikut ja päeva kõigile :D

---- Paul

No comments:

Post a Comment