Thursday, August 18, 2011

Rene meenutused viimasest kahest päevast

Tere ka minu poolt :) Kuna ma pole siia blogisse varem kirjutanud, siis annan nüüd ülevaate minu jaoks tähtsamatest sündmustest viimase kahe päeva jooksul.

Olles eile hommikust söönud, läksime Anettega Dundee linna tuurile. Meile näidati kohalikku šoti loomaaeda, viidi linna kõrgeimasse kohta, kust avanesid väga ilusad vaated ning lõpuks külastasime kohalikku botaanikaaeda, kus saime ka lõunat süüa. Leidsime lõpuks esimesi sõpru. Kohe alguses tutvustasid meile ennast šotlased, nende treener ja hiljem saime tuttavaks USA esindustiimiga. Šotlased olid vähemalt sama excited kui mina ja Anette, sest ka nemad olid esimest korda world schools'il. Ameeriklaste tiimis olid kolm tüdrukut, kes olid kõik isegi Anettest lühemad ning üks poiss, kes läheb järgmisest aastast Harvardisse õppima. Kuigi alguses kahtlesime mõlemad Anettega, kas tasub ikka tuuril osaleda, olime mõlemad hiljem väga rõõmsad, et siiski minna otsustasime.

Õhtul ootas meid ees väga pidulik ja uhke avatseremoonia. Kõnesid pidasid kohalik Lord, WSDC selle aasta peakorraldaja, Dundee linna arengu direktor ja veel mitmed väga prominentsed ja tähtsad inimesed. Meil esinesid kohalikud ja andekad inimesed nagu üks tüdruk, kes oli hiljuti valitud highland'i parimaks tantsijaks. Hiljem saime veel palju head-paremat süüa.

Täna ootasid meid juba ees väitlused. Kool, kus meie grupi (Hiina, Barbados, Eesti ja Kanada) väitlused toimusid, meenutas väga Hogwartsit. Koolimaja enda asemel oli pigem loss, seintel ilutsesid autahvlid võistlusest erinevate koolimajade vahel. Ka direktori kõnest saime hiljem teada, et maja on juba lausa 150-aastane; samas on seda hiljuti renoveeritud, sest 2000 toimus seal suurem tulekahju.

Esimene väitlus Kanada meeskonna vastu lõppes kahjuks Eestile 3:0 kaotusega. Samas tunnistasid hiljem pea kõik kohtunikud, et tegu oli tõepoolest väga napi otsusega. Teine väitlus oli Barbadose vastu, mille Eesti võitis 3:0.

Õhtusöögi teemaks oli täna barbeque. Meile grilliti värskelt hamburgereid, mis olid vähemalt sama head kui McDonaldsis. Kuna homme on ees väga tugevad vastased (Türgi ja Iirimaa), prepime nüüd homseks väitlusi.

Rene

No comments:

Post a Comment